FAQ

 

FAQ

Frågor rörande vår bokutgivning

1. Vilken typ av böcker ger Ascentoria ut?

Ascentoria har för tillfället tre böcker under produktion, varav samtliga tre har någon koppling till den övergripande genren "fantasy". En varierad utgivning är dock att föredra, varför vi inte är främmande för manus inom andra genrer. Kvalitet är det ständiga ledordet!

2. Åtar ni er renodlade tryckjobb åt företag/privatpersoner?

Ascentoria är ett företag som har god kontakt med ett flertal tryckerier runt om i Europa, men även i Kina och USA. Vi kan agera mellahand om du som privatperson eller representant för ett företag önskar trycka en bok eller liknande.

3. Till vilken adress kan jag skicka mitt manus?

Du kan skicka ditt manus till:

Ascentoria

Kvarnhagsgatan 108, 3tr

165 54 Hässelby

Märk ditt kuvert med "manus".

 

~

 

Frågor rörande våra lektörstjänster

1. Vem är det som läser mitt manus?

Vi har flera mycket kompetenta lektörer, inom ett flertal olika genrer. Fokus ligger dock på fantasy, men även olika typer av äventyrsromaner. Gemensamt för samtliga lektörer är att de är oerhört skickliga på att belysa och framhäva tvivelaktigheter i texter på ett lättöverskådligt och konstruktivt sätt.

2. Hur ser ett lektörsutlåtande från Ascentoria ut?

Ett lektörsutlåtande kan se lite olika ut, beroende på vem som läser ditt manus, men också beroende på vilken typ av text du skickar in. Ett lektörsutlåtande behandlar inte det språkliga på något ingående sätt, utan fokus ligger istället på handlingen, berättarteknik, karaktärer och relationer m.m. Kanske är det något kapitel som känns överdrivet långt (eller kort), en karaktär som inte känns trovärdig eller någon som säger något som känns "out of place". Vi fokuserar på helheten.

3. Hur lång tid tar det innan jag får mitt lektörsutlåtande?

Det beror uteslutande på textmassan. Ett relativt okomplicerat manus på 50 sidor går snabbt att gå igenom, medan ett komplext manus på över 300 sidor tar betydligt längre tid. Vi har dock som policy att du aldrig ska behöva vänta längre än 4-6 veckor på ett lektörsutlåtande.

4. Hur mycket kostar er lektörstjänst?

Först tillkommer en startavgift om 1.200 kr, därefter kostar varje sida (efter sidan 30) 3 kr/st.

 

~

Frågor rörande våra illustrationstjänster

1. Vem/vilka är det som står bakom illustrationerna?

Vi har flera extremt skickliga illustratörer till vårt förfogande. Besök gärna vårt galleri för att se vår portfolio med omslag, illustrationer m.m.

2. Hur går det till när man anlitar er för ett illustrationsuppdrag?

Vi väljer ut en passande illustratör, tillsätter en Art Director och sedan för vi en dialog om vad det är för sorts illustration du/ni eftersträvar att få. Därefter börjar Art Director och illustratör med att göra skisser, som du som kund får se och kommentera - sedan fortsätter processen i samma stil, och förhoppningsvis blir resultatet något alldeles extra!

3. I vilken upplösning får jag min illustration?

Alla illustrationer vi gör är högupplösta, samt minst 300dpi.

4. I vilket filformat får jag min illustration?

Illustrationen sparas som en Photoshop-fil med lager, men du kan givetvis få den som PDF, JPEG, GIF, PNG eller valfritt annat filformat som du föredrar.

5. Hur lång tid tar det innan min illustration är klar?

Det är en något svårbesvarad fråga, då alla illustrationer är unika. Vanligvis bör illustrationen vara klar inom tre veckor, med reservation för eventuella undantag.

6. Hur mycket kostar er illustrationstjänst?

Vi har inget fast pris för denna tjänst, utan det är något vi förhandlar fram i varje enskilt fall.

_________________________________________________________________________________

Copyright: Ascentoria, 2010-2016 (Inga bilder får kopieras, tryckas eller användas i kommersiellt syfte)