Röd skymning

 

Bokutgivning

Röd skymning

 

Röd skymning lanserades i Sverige i januari 2011. Boken fick ett varmt mottagande i media, och ett tjugotal bokbloggar publicerade positiva recensioner. Första upplagan sålde uppskattningsvis 1000 exemplar i Sverige och övriga norden.

Sagt om Röd skymning

 

"Oberäkneliga kvinnliga hjältar behövs och jag kommer att tipsa ungdomar om Röd skymning framöver."

- Annelie Stenberg, BTJ

 

"[...] Jag satt med hakan ner i golvet mest hela tiden under de sista 200 sidorna. SÅ spännande blev det!?"

- Pia Olofsson, Bookrelated

 

"Något som ytterligare förhöjer läsupplevelsen är bokens illustrationer. De är otroligt snygga och fångar bokens stämning perfekt."

- Anna Bark Persson, Catahya

 

"Jag tycker det är kul att det dyker upp mer och mer svensk fantasy och jag hoppas att det fortsätter så. Fredrik Lindblom har bara börjat och jag hoppas på mer från honom."

- Karin Berg, En bokcirkel för alla

 

"Om man ser på helheten tycker jag att Röd skymning är en fascinerade berättelse i sann fantasyanda som både killar och tjejer, unga som gamla, kan finna som en nöjessam läsning."

- Anna, Booksandstrawberries

 

"Jag tror aldrig att jag läst 464 sidor såhär snabbt. Man kunde verkligen inte slita sig."

- Recenzion.se

 

"Det är underhållande och lättläst fantasy som har sin egen nyans och skiljer sig från liknande böcker inom samma kategori som jag läst. Den förvånade ständigt genom att gå åt ett annat håll och genom att inte vara som man kan förvänta sig av en krigsbok. Jag var aldrig säker på vad som skulle hända härnäst."

- Amelie, Amelies boktips

 

"En härlig historia i en vacker inbunden bok med härliga illustrationer. Boken har även med den lilla bortglömda finessen, bokmärke av sidenband. Fast det kändes nästan onödigt då jag i stort sett sträckläste boken."

- Per Nordqvist, Boktipsaren

 

"Theresa är en otroligt fascinerande karaktär, inte lik någon annan jag har läst om. Något av det viktigaste en bok behöver och ska ha är karaktärer som utvecklas."

- Pia Olofsson, Bookrelated

 

"En sista sak är värd att nämna, och det är hur snabbt det går att läsa boken. Allting sker i ett rasande tempo och det är svårt att inte låta sig svepas med och läsa bara e t t kapitel till."

- Nike Bengtzelius, Bokmalande

 

"Bokens styrka är att det är en äventyrsbok i fantasymiljö. Det händer massor och det är spännande. En fördel är också att till skillnad från så många andra böcker inom fantasyvärlden är kvinnor delaktiga i kamp och strid."

- Rosemari Södergren, Kulturbloggen

 

"På det hela taget så tycker jag om boken, den har en intressant historia som är lätt att tycka om och många tjusiga illustrationer som går väl ihop med texten."

- Emma, Boktradition

 

"Jag vill inte avslöja för mycket av bokens handling för att inte förstöra läsupplevelsen. Berättelsen har ett högt tempo och det blir aldrig någon tomgång i läsningen på väg mot det oväntade slutet. En fantastisk läsupplevelse som rekommenderas!"

- Bookis

 

"Jag tycker att boken är välskriven och jag tycker om att huvudpersonen är en tjej. En annan sak som jag tycker om hos boken är att den förvånar mig hela tiden genom att inte gå åt det håll jag tror den ska. Sedan måste jag bara säga att det är otroligt vackra bilder i färg som verkligen passar in och förhöjer berättelsen. Jag såg fram emot varje ny bild och tog en paus i läsandet för att betrakta och försjunka i bilden."

- Boktokig

 

 

 

 

 

_________________________________________________________________________________

Copyright: Ascentoria, 2010-2016 (Inga bilder får kopieras, tryckas eller användas i kommersiellt syfte)